top of page
Header bg.jpg

Over Homeopathie

Homeopathy cures a greater percentage of cases than any other method of treatment.

quote.png
Gandhi.png

Mahatma

Gandhi

De Homeopatische geneeswijze

Homeopathie is een holistische geneeswijze, waarbij ervan uitgegaan wordt dat ieder mens zelfgenezend vermogen heeft. Holistisch houdt in dat er gekeken wordt naar de mens in zijn totaliteit en niet enkel naar de klacht. Er wordt gestreefd naar een algemene verbetering van de energie. Daarbij is inzicht in de ziekte en in zichzelf belangrijk voor het genezingsproces.

De homeopathie gaat uit van het unieke van ieder mens. Er wordt uitgegaan van een unieke klacht, geschiedenis en daarbij een unieke behandeling. Door het passende middel te geven wordt de afweer gestimuleerd tot een blijvend herstel. Door de holistische aanpak kan een breed scala aan klachten behandeld worden. Hierbij kan gedacht worden aan klachten op lichamelijk, maar ook psychisch gebied. Ook in meer acute situaties is homeopathie goed toe te passen, net als tijdens zwangerschap en bevalling.

Bottles%20of%20Homeopathy%20Globules_edi
corner bg.png
Lavendel.png

Het ontstaan

De grondlegger van de homeopathie is Samuel Hahnemann (1755-1843). Hij las over de werking van kinabast bij malaria en om de werking te kunnen begrijpen nam hij het zelf in. Hij kreeg tot zijn verbazing dezelfde klachten die normaal bij malaria voorkomen en de klachten verdwenen zodra hij stopte met het innemen. Dit was het begin van de homeopathie. Hij ging uit van het belangrijke principe, de basis van de homeopathie: Het gelijke kan met het gelijkende worden genezen (similia similibus curentur). Hahnemann bereidde de middelen door te verdunnen en op bepaalde wijze te schudden (potentiëren). Daardoor wordt de geneeskrachtige werking gestimuleerd. Homeopathische middelen worden gemaakt van o.a. planten, mineralen en dieren.

Contact
06 28865851
info@talitavanleeuwen.nl

Copernicuslaan 209

5223 EE ’s-Hertogenbosch

bottom of page